WBA sub presiune

Înainte de începerea acestui sezon de Championship, West Bromwich Albion era considerată una dintre cele mai tari candidate la promovarea în Premier League. Până acum, însă, echipa fostului jucător din Bundesliga Valerien Ismael nu a reușit să se ridice la înălțimea acestui rol decât într-o măsură limitată. Deși Baggies se află în prezent încă pe locul cinci, performanțele lor au scăzut considerabil în ultimele săptămâni.

În acest context, cota pentru o victorie a gazdelor în meciul de miercuri seară din etapa a 25-a dintre West Brom și Preston este relativ mică. În timp ce formația gazdă a obținut doar o victorie în ultimele cinci meciuri, vizitatorii din nord-vestul țării au un bilanț mai mult decât solid de opt puncte în ultimele cinci partide. Este o surpriză chiar și în domeniul posibilităților?

Probabil că nu am merge atât de departe, dar ne putem aștepta la un meci strâns și competitiv. Prin urmare, un pronostic West Brom vs. Preston pe un număr destul de mic de goluri în cursul meciului ar putea fi interesant. Având în vedere actuala acalmie a echipei locale, un spectacol ofensiv nu este neapărat de crezut în

West Brom – Statistici și forma actuală

În timpul carierei sale de jucător, Valerien Ismael a fost considerat un apărător rafinat și combativ. Francezul a fost sub contract cu FC Bayern, Werder Bremen și Hannover 96, printre altele, înainte de a face primii pași ca antrenor și în Germania. După scurte intermezzosuri la Nürnberg, Wolfsburg, Grecia și Austria, fostul fundaș central și-a găsit acum norocul în Anglia.

În calitate de antrenor principal al lui West Bromwich Albion, Ismael are un singur obiectiv în minte: revenirea în Premier League. Cu toate acestea, va fi o sarcină dificilă, mai ales că în campionat este foarte strâns și există doar două bilete directe pentru prima ligă. În prezent, Baggies, care are una dintre cele mai puternice echipe din campionat, reușește ”doar” să termine pe locul cinci.

Când va începe în sfârșit ofensiva?

W

La șapte puncte în spatele ocupantei locului doi, Blackburn. Dar dacă un pariu pe un coș de trei puncte al gazdelor se va dovedi câștigător în meciul de miercuri seară dintre West Brom și Preston, această diferență ar putea fi redusă la patru puncte. Victoria cu 3-0 a clubului din West Midlands în fața lui Peterborough United, la sfârșitul săptămânii trecute, a pus capăt unei serii de cinci meciuri fără victorie, iar acesta este un semn de speranță.

Cu toate acestea, vâlcenii nu au fost pe deplin convingători în fața candidaților la retrogradare. Toate cele trei goluri în ceea ce pe hârtie părea a fi o victorie categorică au venit doar în ultimele 12 minute de joc. Acest lucru, la rândul său, subliniază ceea ce lipsește în prezent la WBA – ofensiva. În șase din ultimele nouă meciuri, aspiranții la promovare nu au reușit să înscrie niciun gol propriu. De la sfârșitul lunii august, Baggies a marcat două sau mai multe goluri în doar cinci din cele 20 de meciuri de campionat. Nicio altă echipă din primele șase nu are un atac mai puțin periculos.

Punctele forte, însă, sunt – cum ar putea fi altfel cu un fost apărător ca antrenor – în apărare. Cele doar 20 de goluri primite corespund primei valori absolute din campionat. În total, doar două goluri au fost încasate în medie în meciurile în care a fost implicată WBA, ceea ce crește probabilitatea ca miercuri seară, între West Brom și Preston, pronosticul să fie din nou de sub 2,5. Așa cum, de altfel, s-a întâmplat în zece din ultimele douăsprezece meciuri ale echipei de pe locul cinci în campionat….

Echipa preconizată a lui West Brom:
Johnstone; Kipre, Kipre, Bartley, Clarke; Furlong, Livermore, Mowatt, Townsend; Grant, Robinson, Diangana

Ultimele meciuri ale lui West Brom:

W

Campionatul
01/22 2022 – West Bromwich Albion 3 – 0 Peterboro

01/15 2022 – Queens Park Rangers 1 – 0 West Bromwich Albion

FA Cup
01/08 2022 – West Bromwich Albion 1 – 2 Brighton

Campionatul
01/02 2022 – West Bromwich Albion 1 – 1 Cardiff

12/27 2021 – Derby 1 – 0 West Bromwich Albion

Preston – Statistici & forma actuală

Preston North End Football Club va fi întotdeauna sigur de un loc special în cărțile de istorie ale fotbalului englez. În 1889, clubul din nord-vest s-a încoronat drept primul campion al insulei. Alb-albaștrii au obținut și prima dublă. De șapte sezoane, însă, campionatul de ligă secundă a fost casa albilor.

Acest lucru nu are șanse să se schimbe prea mult în viitorul apropiat, pentru că, la poziția a 15-a, au un avans confortabil de 14 puncte față de zona retrogradării, deși se află la unsprezece puncte de primul loc, care le-ar da dreptul la play-off. Mediocritatea cenușie este realitatea la Deepdale, deși în ultima vreme au existat unele speranțe de îmbunătățire.

Cum face față PNE la prima înfrângere sub comanda noului antrenor?

De când Ryan Lowe, în vârstă de 43 de ani, a preluat frâiele prestigiosului club din Preston, la începutul lunii decembrie, a existat cu siguranță un trend ascendent. PNE a adunat un număr respectabil de opt puncte din primele cinci meciuri de campionat sub conducerea sa și a ieșit din partea de jos a clasamentului. Totuși, prima înfrângere în campionat a lui Lowe a venit la sfârșitul săptămânii trecute, când a fost învins cu 1-0 de Swansea City în Țara Galilor.

Se remarcă în special faptul că noul antrenor a stabilizat apărarea. Lilywhites a avut una dintre cele mai slabe linii defensive din Championship, mai ales în prima treime a sezonului, și nu a primit mai mult de un gol decât de la sfârșitul lunii noiembrie, în remiza 2-2 cu Sheffield United. În calitate de outsideri, vizitatorii vor adopta o abordare la fel de bazată pe siguranță la The Hawthorns, așa că tindem să ne așteptăm la mai puține goluri.

Acest lucru este susținut și de slaba producție ofensivă, de doar 29 de goluri în 26 de meciuri. Revenirea lui Andrew Hughes, care joacă un rol important în linia de trei oameni din spate și care a fost suspendat recent, poate fi, de asemenea, considerată un argument că șansele la goluri sub așteptări între West Brom și Preston oferă o valoare atractivă.

Legitimația preconizată pentru Preston:
Iversen; Van den Berg, Van den Berg, Bauer, Hughes; Olosunde, Whiteman, Browne, Cunningham; Johnson; Riis Jakobsen, Evans

Ultimele meciuri jucate de Preston:

Campionatul
01/22 2022 – Swansea 1 – 0 Preston

01/18 2022 – Preston 2 – 2 Sheffield United

01/15 2022 – Preston 1 – 1 Birmingham

FA Cup
01/09 2022 – Cardiff 2 – 1 Preston

Campionatul
01/03 2022 – Stoke 1 – 2 Preston

West Brom – Preston Comparație directă / Bilanț H2H

70 de meciuri s-au disputat între cluburile din cea mai înaltă divizie a țării. Miercuri seară se vor întâlni pentru a 30-a oară în campionat. Cu 15 victorii, șase egaluri și doar opt înfrângeri, WBA conduce clar în comparația directă.

Baggies au câștigat toate ultimele opt meciuri disputate acasă în divizia secundă împotriva celor de la Lilywhites, ceea ce sugerează, în mod natural, că echipa retrogradată din PL este favorită clară la acest meci. Cu toate acestea, prima manșă din acest sezon s-a încheiat la egalitate, 1-1. A fost al treilea duel consecutiv în care s-au marcat maxim două goluri.

West Brom – Preston Tip

În timp ce marți seară sunt deja numeroase meciuri de recuperare în Championship, miercuri se joacă West Brom contra Preston. Conform cotelor de pariuri, o victorie acasă este evidentă.

Echipa de pe locul 5, cu aspirații de promovare, întâlnește echipa de pe locul 15, care a reușit cel puțin să iasă din zona periculoasă în ultima perioadă.

În ceea ce privește forma, însă, echipele sunt mult mai apropiate, mai ales că oaspeții au pierdut doar unul din ultimele cinci meciuri și au înregistrat opt puncte în această perioadă sub comanda noului antrenor Lowe, care a fost prezentat la începutul lunii decembrie. WBA, în schimb, are o singură victorie în ultimele cinci meciuri. În șase din ultimele nouă meciuri, echipa lui Ismael nu a reușit să înscrie niciun gol propriu.

Acesta este unul dintre motivele pentru care credem că pariurile pe maxim două goluri în meciul dintre West Brom și Preston oferă cea mai interesantă valoare.

Lämna ett svar