Cine va ține pasul cu locurile de play-off?

În mod tradițional, a doua ligă engleză, Championship, este extrem de strânsă. Mai ales cursa pentru râvnitele locuri din play-off pare să fie greu de bătut în acest sezon. Datorită numeroaselor anulări și a clasamentului relativ lipsit de sens, chiar și echipele de pe locurile 11-13 pot spera la promovarea în Premier League.

Două dintre aceste cluburi, care fac parte din jumătatea superioară distinctă a clasamentului, se înfruntă marți seară într-un meci de recuperare din etapa a 23-a. Este vorba despre Coventry și Stoke. Conform cotelor, ne putem aștepta la un meci competitiv între vecinii direcți din clasament. Cu toate acestea, se consideră că echipa gazdă are un ușor avantaj, chiar dacă Sky Blues nu s-au descurcat prea bine în fața propriului public în ultima vreme.

În afară de asta, vizitatorii din fieful darts Stoke-on-Trent au lăsat o impresie foarte trecătoare în weekend, în înfrângerea la limită, 2:3, în fața favoritei la promovare, Fulham. În combinație cu forța din deplasare, care va fi descrisă în detaliu mai târziu, poate avea sens să ne concentrăm pe un pronostic privind victoria la trei goluri a lui Potters între Coventry și Stoke.

Coventry – Statistici & forma actuală

Între 1992 și 2001, Coventry City a fost lăsată să respire aer de Premier League. Cel mai mare succes, însă, se află chiar mai departe în trecut. În 1987, Sky Blues a cucerit senzațional titlul în Cupa Angliei în finala cu Tottenham.

Cu toate acestea, clubul din West Midlands este acum departe de astfel de succese. Cu toate acestea, tendința din ultimii ani a fost în direcția corectă. Deși fostul club din prima divizie a fost nevoit să petreacă chiar și un sezon în Liga a patra, în 2017/18, a reușit de atunci să revină în campionatul de ligă secundă. După ce anul trecut a terminat pe locul 16, echipa antrenorului Mark Robins, care se află la cârma Sky Blues de aproape cinci ani, poate visa chiar la play-off în 2021/22.

Coventrys slabă acasă în ultima vreme

Echipa se află în prezent pe locul zece, la șapte puncte în spatele echipei Huddersfield Town, locul șase, care, în situația actuală, ar obține ultimul bilet de play-off. Cu toate acestea, faptul că unsprezecele Robins au jucat cu trei meciuri mai puțin până acum este dătător de speranțe. Acest lucru se datorează la rândul său faptului că Sky Blues au jucat doar de patru ori în campionat și o dată în Cupa Angliei de la jumătatea lunii decembrie, din cauza pandemiei.

În general, numeroasele anulări și amânări au lăsat o impresie, deoarece, cu excepția unei victorii cu 1-0 în cupă împotriva rivalilor din campionat Derby County și a unei victorii impunătoare cu 4-1 în deplasare la Peterborough United, candidată la retrogradare, niciunul dintre ultimele nouă meciuri competitive nu a fost câștigat.

Această tendință negativă a continuat și la sfârșitul săptămânii trecute, când meciul de acasă cu Queens Park Rangers a fost pierdut cu 2-1. A fost deja a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu și al patrulea meci la rând în fața propriului public care nu a putut fi câștigat. Având în vedere acest rezultat slab și forma neconvingătoare, pariul pe o victorie pe teren propriu în confruntarea dintre Coventry și Stoke nu este recomandabil.

Agenția Coventry preconizată:
Moore; Hyam, Hyam, McFadzean, Clarke-Salter; Kane, Hamer, Sheaf, Bidwell; O’Hare, Shipley; Waghorn

Ultimele meciuri ale lui Coventry:

Campionatul
01/22 2022 – Coventry 1 – 2 Queens Park Rangers

01/15 2022 – Peterboro 1 – 4 Coventry

FA Cup
01/08 2022 – Coventry 1 – 0 Derby

Campionatul
12/29 2021 – Coventry 0 – 1 Millwall

12/11 2021 – Huddersfield 1 – 1 Coventry

Stoke – Statistici & forma actuală

Nu cu mult timp în urmă, Stoke City era considerată o echipă consacrată din Premier League. The Potters a petrecut în total zece ani la rând (2008-2018) în prima ligă de fotbal din Anglia și nu a avut de-a face cu retrogradarea în majoritatea sezoanelor. Cu toate acestea, SCFC a lăsat mult de dorit de când a alunecat amarnic în a doua divizie. Acest lucru este subliniat de finisajele lor recente. Ultimele trei sezoane s-au încheiat pe locurile 16, 15 și 14.

În actualul sezon, însă, bate la ușă echipa antrenorului Michael O’Neill, care a obținut cândva mulți lauri în calitate de selecționer al Irlandei de Nord. Deși în prezent se află doar pe locul nouă, se află la doar șase puncte în spatele echipei de pe locul șase, care a jucat cu două meciuri mai mult. Astfel, după câțiva ani dezamăgitori, oltenii pot spera din nou.

Stoke confirmă forma puternică din deplasare

Unul dintre motivele pentru poziția de start promițătoare este recordul foarte bun în deplasare. Doar alte patru echipe au reușit mai multe victorii în deplasare decât Stoke City până acum în acest sezon. Cinci din cele douăsprezece meciuri disputate în deplasare au fost câștigate (două egaluri, cinci înfrângeri). Apărarea, în special, a fost convingătoare, primind doar 12 goluri. În analiza celor mai recente cinci meciuri disputate în deplasare, se înregistrează patru victorii și o singură înfrângere. Interesant: Toate cele patru victorii în deplasare au fost la zero goluri!

Forța din deplasare este, așadar, un argument valabil pentru a juca la cote pe tripla vizitatorilor dintre Coventry și Stoke. Acest lucru este susținut și de impresia bună pe care a făcut-o echipa lui O’Neill în weekend. Împotriva lui Fulham, probabil cea mai bună echipă din campionat, Potters a ținut pasul foarte bine și a pierdut doar la limită, 2:3 în final. Dacă echipa de pe locul 9 va reuși să se bazeze pe această prestație, în ochii noștri este mult de spus pentru o victorie în deplasare.

De altfel, speranțele se îndreaptă spre un tânăr care poartă numele de Wright Phillips. De fapt, el este fiul fostului internațional Shaun Wright Phillips. D’Margio a trecut de la echipa sub 23 de ani a lui Manchester City la rezervele lui Stoke în urmă cu doar un an și de atunci și-a croit drum în ierarhie. Tânărul de 20 de ani a jucat de două ori pentru profesioniști și a marcat deja un gol. Marți seară, el va avea următoarea partidă.

Agenția preconizată a lui Stoke:
Bonham; Harwood-Bellis, Jagielka, Chester; Smith, Baker, Allen, Vrancic, Tymon; Campbell, Wright-Phillips

Ultimele meciuri jucate de Stoke:

W

Campionatul
01/22 2022 – Stoke 2 – 3 Fulham

01/16 2022 – Hull 0 – 2 Stoke

FA Cup
01/09 2022 – Stoke 2 – 0 Leyton Orient

Campionatul
01/03 2022 – Stoke 1 – 2 Preston

12/30 2021 – Stoke 1 – 2 Derby

Coventry – Stoke Comparație directă / Record H2H

Faptul că această pereche a avut loc mai des în prima divizie a Angliei decât în cea inferioară subliniază faptul că se confruntă două cluburi de marcă. Cu toate acestea, concluzia este că comparația directă nu este deosebit de semnificativă, deoarece, cu excepția unui meci din Cupa Angliei din 2017/18, care s-a încheiat cu 2-1 pentru Coventry, în acest deceniu au existat doar cele două dueluri din campionat din sezonul precedent. Coventry a fost ținută la egalitate fără goluri, în timp ce Stoke a fost învinsă cu 3-2 de Sky Blues. În acest sezon, însă, valul s-ar putea schimba.

Coventry – Stoke Tip

Într-un meci de recuperare din etapa a 23-a, Coventry și Stoke se întâlnesc marți seara. Cotele de pariuri de la casele de pariuri sugerează deja că ne putem aștepta la un duel la nivelul ochilor. Nici nu e de mirare, pentru că până la urmă este vorba de o confruntare între vecini direcți în clasament, care în prezent sunt despărțiți doar de un punct.

Cu toate acestea, vedem avantajul de partea vizitatorilor și ne bazăm această evaluare în primul rând pe faptul că Potters au câștigat patru din ultimele cinci meciuri jucate în deplasare și nu au primit gol în niciuna dintre cele patru victorii. Acest lucru contrastează cu o echipă din Coventry care a pierdut trei meciuri pe teren propriu și care, după ce a jucat doar patru meciuri în Championship de la jumătatea lunii decembrie, încă nu și-a găsit ritmul.

În opinia noastră, așadar, cea mai interesantă valoare se situează între Coventry și Stoke la pontul victoriei în deplasare. Chiar dacă acoperim succesul unsprezecelei lui O’Neill cu adaosul ”Draw No Bet”, care ar returna miza în caz de egalitate, tot obținem un 2,25 în top la casa de pariuri testată Unibet. Un pariu mediu este absolut justificabil.

Lämna ett svar