Nu pierde în clasicul scandinav

De acum încolo, la Campionatul European de handbal din Ungaria și Slovacia, totul se joacă pe muchie de cuțit. Echipa germană nu joacă un rol în această privință din motive bine cunoscute, dar în rest sunt echipele așteptate care își vor juca între ele locurile în semifinale. În acest context, clasicul scandinav dintre Suedia și Norvegia a devenit și mai exploziv.

Prima privire asupra clasamentului arată confortabil pentru cele două vecine din nordul îndepărtat. Norvegia conduce în clasamentul grupei a doua din runda principală, în fața Suediei. Totuși, spaniolii de pe locul trei au și ei șase puncte în cont, la fel ca și cei doi lideri. Cu toate acestea, campioana europeană va câștiga aproape sigur marți împotriva Poloniei și va urca astfel pe unul dintre primele două locuri.

Așadar, duelul scandinav este practic un sfert de finală. În cazul unui rezultat de egalitate, norvegienii ar avansa, deoarece au o diferență de goluri mai bună. În caz contrar, învingătorul acestui meci va avansa în semifinale.

Cu toate acestea, se așteaptă un meci strâns în general. Un avantaj este că scandinavii știu deja ce va fi suficient în cele din urmă. Spaniolii joacă cu câteva ore mai devreme. Presupunem însă că suedezii trebuie să câștige în această seară pentru a mai rămâne în turneu. În opinia noastră, ar trebui să aveți mai mult succes cu un pariu pe meciul dintre Suedia și Norvegia.

Suedia – Statistici și forma actuală

Suplinitoarele fac o treabă decentă la Campionatul European și au în propriile mâini să ajungă în semifinale înainte de ultimul meci din turul principal, marți. Totuși, cea mai mare provocare îi așteaptă în a doua etapă a grupelor. După o rundă preliminară ușor de gestionat, suedezii au luat avânt și se pot aștepta cu siguranță la ceva împotriva vecinilor lor din Norvegia.

Trei victorii în runda principală

W

După înfrângerea cu Spania și remiza slabă cu Cehia, suedezii aproape că au plecat acasă după turul preliminar. Glen Solberg, un cetățean norvegian, a tras totuși concluziile corecte și și-a ajustat mai bine echipa în runda principală. Cele trei meciuri din runda principală s-au soldat cu trei victorii, deși acestea au fost mai degrabă din categoria victoriilor obligatorii.

Suedezii s-au impus relativ bine în fața Poloniei, Rusiei și duminică și în fața echipei germane, chiar dacă diferențele față de bărbații de la DHB au devenit clare abia în faza finală. Probabil că performanța de duminică nu va fi suficientă pentru a-i îngenunchea pe elanii din Norvegia. Și tocmai de aceea continuăm să ne uităm mai mult la cotele pentru un succes norvegian în meciul dintre Suedia și Norvegia.

Cu toate acestea, antrenorul Glen Solberg speră ca echipa sa să dea din nou dovadă de stabilitate defensivă. De asemenea, ar putea. Max Darj de la Bergischer HC ar putea juca din nou un rol după infecția sa, chiar dacă turneul a arătat că nu trebuie să ne așteptăm la minuni din partea celor care revin. Cu siguranță nu sunt incluși Daniel Pettersson și Niclas Ekberg, care sunt încă în izolare.

Echipa Suediei:
Gol: Johannesson, Palicka, Thulin
Fundași: Gottfridsson, Claar, Carlsbogard, Johansson, Wallinius, Lagergren, Sandell
Aripa stângă: Mellegard, Wanne
Aripa dreaptă: Ekberg, D. Pettersson
Cerc: Darj, Möller, F. Pettersson, Bergendahl
Antrenor: Solberg

Ultimele meciuri ale Suediei:

European Championships Main Round Grp. 2
01/23 2022 – Germania 21 – 25 Suedia

01/21 2022 2022 – Polonia 18 – 28 Suedia

01/20 2022 2022 – Rusia 23 – 29 Suedia

European Championships Preliminary Round Grp. E
01/17 2022 – Republica Cehă 27 – 27 Suedia

01/15 2022 – Spania 32 – 28 Suedia

Norvegia – Statistici & forma actuală

Norvegienii au fost mereu aproape în ultimii ani, dar elanii nu au câștigat niciodată un titlu major în handbalul masculin. Este timpul ca ei să calce în sfârșit pe urmele femeilor, care au oferit numeroase titluri norvegiene în ultimii ani. Mai întâi, însă, vor trebui să treacă marți de un adversar foarte greu

V

W

Cu o victorie, norvegienii ar fi câștigătorii grupei și cel mai probabil ar urma să ia, deocamdată, calea campioanei mondiale din Danemarca. Dar lui Christian Berge nu-i va păsa cum va evolua echipa sa, principalul lucru este să ajungă în semifinale și să aibă din nou aproape o mână pe o medalie.

În runda principală, Oltenii au intrat din ce în ce mai bine în ritm. Singura surpriză la Campionatul European a fost înfrângerea cu Rusia în turul preliminar. Între timp, însă, au câștigat patru meciuri la rând, iar duminică au reușit chiar să învingă campioana europeană, Spania, cu 27:23, într-un meci extraordinar. Dacă elanii reușesc să se descurce la fel de bine marți, atunci nu există niciun motiv să nu facem un pronostic privind victoria Norvegiei în grupă înaintea confruntării dintre Suedia și Norvegia.

În timp ce luni au fost raportate alte cazuri pozitive de infecție pentru echipa germană, bula norvegiană pare să funcționeze perfect. Niciun jucător nu a fost infectat în timpul întregului Campionat European. Pentru că nu există nici accidentări, antrenorul Christian Berge își poate trimite pe tavă cea mai bună formație în acest important duel de vecinătate.

Echipa Norvegiei:
Gol: Saeveras, Heieren, Bergerud
Fundași: Eck Aga, Sagosen, Överjordet, O’Sullivan, Thorsteinsen Toft, Pettersen, Tönnesen, Reinkind, Rambo
Aripa stângă: Barthold, Blonz
Aripa dreaptă: Björnsen, Gulliksen
Cerc: Överby, Gullerud, Solstad
Antrenor: Berge

Ultimele meciuri jucate de Norvegia:

W

European Championships Main Round Grp. 2
01/23 2022 – Spania 23 – 27 Norvegia

01/21 2022 2022 – Germania 23 – 28 Norvegia

01/20 2022 2022 – Polonia 31 – 42 Norvegia

European Championships Preliminary Round Grp. F
01/17 2022 – Lituania 29 – 35 Norvegia

01/15 2022 – Norvegia 22 – 23 Rusia

Suedia – Norvegia Comparație directă / Bilanț H2H

Din 1999 încoace, vecinii din Suedia și Norvegia au disputat în total 19 dueluri. La comparația directă, elanii sunt în avantaj în această perioadă și conduc cu 11:7 după victorii. Odinioară, în ultimii 20 de ani a existat doar o remiză. În general, însă, norvegienii s-au descurcat mult mai bine în ultimele întâlniri.

În ultimele șapte meciuri, au fost șase victorii norvegiene și o remiză. Asta îi face pe elani favoriți și marți, la Bratislava. Ultima întâlnire a fost un meci amical în vara anului trecut. În final, scorul a fost 26:26. Ultima victorie a Suediei a fost obținută în ianuarie 2017, într-un meci test înaintea Cupei Mondiale din Franța.

Suedia – Norvegia bacșiș

Suedia nu a fost complet convingătoare până acum la Campionatul European. Echipele pe care trebuiau să le învingă au fost și ele învinse în final, cu excepția neașteptatului 33:33 cu Cehia. Cu toate acestea, vicecampioana nu a apărut ca o candidată la titlu. De asemenea, s-a înregistrat și o înfrângere în fața singurului adversar de nivel mondial, și anume Spania, campioana europeană.

Norvegienii au pierdut în mod neașteptat în fața Rusiei, dar acum au obținut patru victorii la rând și i-au învins și pe spanioli. În plus, elanii sunt norocoși că au reușit să joace pe parcursul întregului turneu fără nicio retragere.

Compararea directă ne arată că ar trebui să ne fie relativ bine cu această ipoteză, pentru că suedezilor le-a fost extrem de greu în ultimii ani împotriva elanilor. În ultimele șapte dueluri directe, norvegienii au obținut șase victorii și o singură remiză. De aceea, am decis să pariem pe un succes al elanilor în duelul de vecinătate Suedia – Norvegia.

Lämna ett svar