Număr clar pentru poloneza agresivă?

La scurt timp după tragerea la sorți a arborelui turneului de simplu feminin din cadrul celei de-a 110-a ediții a Openului Australiei, unii experți se așteptau ca Iga Swiatek să se impună în secțiunea a șaptea. Dar faptul că învingătoarea din optimi nu va fi Aryna Sabalenka sau Angelique Kerber, ci Kaia Kanepi, sportiva care le-a învins pe ambele, este o adevărată surpriză.

Până la urmă, estonianul în vârstă de 36 de ani nu a mai ajuns niciodată în optimi la Down Under. De asemenea, ea este și o mare defavorizată acum, în condițiile în care șansele sunt clar în favoarea lui Iga Swiatek împotriva lui Kaia Kanepi la

Iga Swiatek are doar 20 de ani. Cu toate acestea, numărul nouă mondial are deja un titlu de Grand Slam în fața adversarei sale estoniene, care și-a început cariera profesionistă în circuitul WTA în același an în care s-a născut poloneza. În 2020, ea s-a impus la Roland Garros. Având în vedere performanțele sale puternice de la Australian Open 2022, există multe indicii care sugerează că va face o treabă scurtă cu jucătoarea surpriză din Estonia.

În consecință, este foarte valoros să pariezi pe handicapul asiatic de -5,5 jocuri pentru Iga Swiatek împotriva lui Kaia Kanepi. Apropo, acest pariu poate fi reluat și ca un pariu gratuit.

Iga Swiatek – Statistici și forma actuală

Plasamentul actual în clasamentul mondial: 9
Poziția în clasament: 7

Poloneza Iga Swiatek, în vârstă de 20 de ani, face parte din circuitul WTA doar din 2019, dar a reușit să se impună în vârful clasamentului mondial într-un timp foarte scurt. În 2020, a intrat pentru prima dată în top 20 al clasamentului mondial WTA, odată cu surprinzătoarea sa victorie generală la Openul Franței.

Cu încă două turnee câștigate în 2021 – inclusiv un alt titlu major la Openul Italiei – a urcat chiar în top 10 în sezonul trecut și i s-a permis să participe la WTA Finals.

A câștigat unsprezece din cele 14 probe de simplu la Australian Open

Acum, polonezul, al cărui joc agresiv de atac nu este blocat pe o anumită suprafață, vrea să atace din nou în 2022 și să ajungă pentru prima dată la stelele de la Down Under.

În ultimii doi ani, jucătoarea de 20 de ani a ajuns deja în a doua săptămână a turneului de la Australian Open. Cu cele patru victorii obținute în drumul său spre primul sfert de finală la primul turneu de Grand Slam al anului calendaristic, a noua jucătoare de pe locul 9 mondial și-a mărit numărul de victorii la Melbourne Park la 11 din 14 meciuri de simplu. Asta echivalează cu un procent de victorie de 78,5%.

Swiatek a respins un total de opt mingi de break în optimi

Swiatek a intrat în 16-imile de finală cu trei victorii incontestabile cu 2-0 înainte de a fi nevoită să se întindă pentru prima dată. Împotriva Soranei Cîrstea, ea a permis un total de 12 mingi de break, tot din cauza unui serviciu secund slab, care nu i-a adus punctul decât în nouă din 38 de cazuri (24%), dar a reușit să respingă opt dintre ele cu o precizie de fierăstrău.

Dacă va reuși să revină la serviciu în sferturile de finală și nu va avea probleme inutile, puține lucruri o vor împiedica să ajungă în semifinale. Șansele lui Iga Swiatek în fața lui Kaia Kanepi sunt favorabile în mod corespunzător, deoarece va fi din nou mult mai dominantă în acest meci.

Kaia Kanepi – Statistici și forma actuală

Curentul loc în clasamentul mondial: 115
Posibilitatea de a fi cap de serie: neprovocată

Estonianca Kaia Kanepi, în vârstă de 36 de ani, și-a început cariera în circuitul WTA încă din 2001, dar a avut prima apariție notabilă abia în 2006, când a reușit să intre în top 100 al clasamentului mondial WTA.

În 2007, Kanepi s-a calificat pentru prima dată în proba de simplu feminin la Australian Open, competiție la care participă în prezent pentru a 13-a oară în carieră. Cu toate acestea, jucătoarea estoniană de tenis a reușit să câștige doar zece din cele 22 de meciuri de simplu disputate în perioada premergătoare Australian Open 2022.

A șaptea oară într-un sfert de finală de Grand Slam

În acest an, însă, totul este diferit, Kaia Kanepi s-a calificat în sferturile de finală ale Openului Australiei pentru prima dată în cariera sa, cu încă patru victorii la Down Under. O rundă pe care a atins-o deja la celelalte trei turnee de Grand Slam, dar niciodată până acum la Melbourne Park.

Estonianca se află acum în fața celei de-a șaptea sferturi de finală de Grand Slam împotriva lui Iga Swiatek. Până acum, jucătorul în vârstă de 36 de ani a ajuns întotdeauna în ultimul tur. Ultima dată a fost la US Open, în 2017.

Kanepi a impresionat cu un scor mare la al doilea serviciu

Cu toate acestea, presupusul outsider nu are nimic de pierdut. Încă din turul 16, nimeni nu se aștepta ca ea să câștige împotriva favoritei numărul doi, Aryna Sabalenka. Cu toate acestea, ea a revenit de la un deficit de 1-0 și a câștigat cu 2-1, în ciuda unui prim serviciu care a intrat în teren în doar 52 din cele 106 cazuri (49%).

O parte din rețeta succesului a fost dată de serviciul al doilea puternic al lui Kanepi, care i-a adus punctul în 32 din 54 de cazuri (59%). Cu toate acestea, numărul 115 mondial rămâne sub așteptări în fața câștigătoarei poloneze de Grand Slam.

Iga Swiatek – Kaia Kanepi Comparație directă / Record H2H

Între cap la cap: 0:0

Niciodată până acum cele două doamne nu s-au mai confruntat într-un meci de tenis de simplu cotat. În consecință, nu există date despre meciurile directe care să poată fi luate în considerare în pronosticul pentru Iga Swiatek vs. Kaia Kanepi

Polonia Iga Swiatek – Kaia Kanepi Tip

În principiu, totul este pregătit pentru o victorie clară a polonezei, care, mai ales în fața unor adversare precum Kaia Kanepi, care oferă mult pe propriul serviciu, știe de obicei să clarifice lucrurile încă de la început cu jocul său agresiv, dar în același timp aproape chirurgical de precis. Recent, însă, și serviciul lui Iga Swiatek a cedat puțin, ceea ce a pus-o într-o situație dificilă în optimi.

Cu toate acestea, numărul nouă mondial ar trebui să aibă puține probleme în fața outsiderului estonian, dacă își poate readuce serviciul pe teren în forma obișnuită. Sunt multe de spus despre faptul că jucătoarea de 36 de ani nu are nicio șansă de a trece de sferturile de finală ale turneelor de Grand Slam la a șaptea încercare.

Mizăm, așadar, pe o victorie a polonezei cu un handicap asiatic de -5,5 jocuri, pentru care este disponibilă o cotă de 2,37 pentru Iga Swiatek împotriva lui Kaia Kanepi.

Lämna ett svar