Az izlandiak megcsinálják a házi feladatukat?

Az elődöntő álma él. Szerdán a budapesti MVM Dome ad otthont a nagy leszámolásnak az I. főcsoportban. A világbajnok Dánia már biztosan az elődöntőben van, de mögöttük még két csapat küzd a második helyért az éremért. Meglepő módon az izlandiak még mindig a sorsoláson vannak, még ha ez nem is a saját kezükben van.

Az

Dánia 8:0 ponttal vezeti a csoport tabelláját. A Vikingek biztosan az első két hely valamelyikét foglalják majd el. Az olimpiai bajnok Franciaország 6:2 ponttal a második helyen áll. A Les Bleus-t azonban még utolérheti Izland, amely 4:4 ponttal várakozó helyen áll. Horvátországnak, Montenegrónak és Hollandiának nincs esélye az elődöntőbe jutásra.

Izlandnak 15:30-kor kell továbbjutnia, és csak a Montenegró elleni győzelemmel remélheti, hogy utoléri a franciákat. Franciaországnak viszont akkor az esti csúcsmeccsen Dániától kellene kikapnia, ami könnyen lehet. Ebben az esetben a közvetlen összehasonlítás a Les Bleus-szal a szigetországiak javára szólna. Ezért a Montenegró és Izland közötti mérkőzés kezdőrúgása előtt még mindig meg lehet tenni azt a jóslatot, hogy az izlandiak jutnak be az elődöntőbe.

Egyértelmű, hogy Gudmundur Gudmundsson csapata mindent egy lapra tesz fel, és mindenáron meg akarja szerezni a két pontot a montenegróiak ellen. Ebben az esetben minden ujjunkat szorítunk a dánokért ezután, és reméljük, hogy nem hagyják magukat cserben.

Montenegro – Statisztikák és aktuális forma

A montenegróiak voltak az egyik pozitív meglepetés a kézilabda Európa-bajnokságon. Tulajdonképpen várható volt, hogy Zoran Roganovic csapatának már az előselejtezőben fel kell adnia. A Dánia elleni várható vereség után azonban ez a csapat túltett magán, és az Észak-Macedónia és Szlovénia elleni győzelmek után bejutott a főcsoportkörbe. Montenegró még soha nem szerepelt jobban egy Európa-bajnokságon.

A vártnál jobb

W

A főcsoportban a balkáni csapat ágyútölteléknek számított, de a horvát szomszédok elleni győzelem után még az elődöntőbe jutásról is álmodozhattak. A montenegróiak időközben visszaestek a földre, hiszen az utolsó két mérkőzésen Hollandia és Franciaország ellen egészen egyértelmű vereséget szenvedtek.

Ennek ellenére az izlandiak ellen egy győzelem is elég lehet a harmadik helyhez ebben a csoportban, ami meghosszabbítaná a budapesti tartózkodást, hiszen az ötödik helyért még játszanak egy mérkőzést. Ezért feltételezzük, hogy Zoran Roganovic csapata még egyszer mindent megpróbál, és el tudjuk képzelni, hogy a montenegróiak pozitív hendikepre (+3,5) játszanak az oddsot Montenegró és Izland között.

Ez azt jelentené, hogy az izlandiak legalább még mindig magasan nyernek. Montenegrót megkímélték a más csapatok által tapasztalt nagyon súlyos vírusjárványok. Szerdán azonban legalább két játékos, Milos Bozovic és Stevan Vujovic hiányozni fog. A pontos diagnózist azonban csak részletes orvosi vizsgálat után lehet felállítani.

A montenegrói csapat:
Gól: Matovic, Mijuskovic, Braunovic
Hátul: Glendza, Cepic, Kaluderovic, Andelic, Simic, Nikolic, Dragasevic, S. Vujovic, Sevaljevic, Bozovic, B. Vujovic, Vukicevic.
Balszélső: F. Vujovic, Abramovic
Jobbszélső: M. Radovic, Cejovic, Vukic
Kör: Lazovic, Simovic, L. Vujovic, Corsovic, Grbovic
Edző: Roganovic

Montenegró legutóbbi mérkőzései:

Európa-bajnokság fő forduló Grp. 1
01/24 2022 – Montenegró 27 – 36 Franciaország

01/22 2022 – Montenegró 30 – 34 Hollandia

01/20 2022 – Montenegró 32 – 26 Horvátország

Európa-bajnokság előselejtező A csoportja
01/17 2022 – Montenegró 33 – 32 Szlovénia

01/15 2022 – Észak-Macedónia 24 – 28 Montenegró

Island – Statisztikák & samp; jelenlegi formája

Izlanddal a kézilabda Európa-bajnokságon sem feltétlenül kellett számolni. Az észak-európaiak jó tíz éve nem sokat értek el a nagy tornákon. Ennek a csapatnak azonban hihetetlen mentalitása van, ezért nem szabad leírni őket, mert Gudmundur Gudmundsson csapata több poszton is kiemelkedő kvalitásokkal rendelkezik.

Nagy győzelem Franciaország ellen

Ezek ellenére meglepő volt, hogy Izland nagyon magabiztosan szerepelt az előselejtezőben. A Portugália és Hollandia elleni győzelmek még a várakozásokon belül maradtak. A magyarok elleni győzelemmel azonban a szigetországiak korán kiejtették a házigazdákat. A főcsoportban aztán szoros vereséget szenvedtek a világbajnok dánoktól.

A mestermű azonban csak két nappal később következett, amikor 29:21-re söpörték ki az arénából az olimpiai bajnok Franciaországot. Ez a győzelem még mindig nagyon fontos lehet a közvetlen összehasonlítás szempontjából. Az izlandiak már az elődöntőben lennének, ha hétfőn nem szenvedtek volna felesleges 22:23-as vereséget Horvátországtól. Másodpercekkel a vége előtt Izlandnak megvolt a lehetősége a győztes gól megszerzésére, de az ellentámadásból kapott gólt, így alulmaradt.

Gudmundur Gudmundssonnak számos hiányzóval kellett megbirkóznia. Legalább hét játékos, köztük a topsztár Aron Palmarsson, a kezdéskor még mindig elkülönítve van.

Az izlandi csapat:
Gól: Gustavsson, Hallgrimsson, Björgvinsson
Hátul: Smarason, Jonsson, G. Kristjansson, Palmarsson, O. Gudmundsson, Ingason, Asgeirsson, V. Kristjansson, Magnusson, K. Kristjansson, Einarsson.
Balszélső: Elisson, Borkelsson
Jobbszélső: Gudjonsson
Kör: Gislason, Vidarsson, Arnarsson
Edző: G. Gudmundsson

Az izlandiak utolsó mérkőzései:

W

Európa-bajnokság fő forduló Grp. 1
01/24 2022 – Izland 22 – 23 Horvátország

01/22 2022 – Franciaország 21 – 29 Izland

01/20 2022 – Dánia 28 – 24 Izland

Európa-bajnokság előselejtező B csoport

Z
01/18 2022 – Izland 31 – 30 Magyarország

01/16 2022 – Izland 29 – 28 Hollandia

Montenegro – Izland Közvetlen összehasonlítás / H2H mérleg

Montenegro – Izland, ez nem egy olyan párosítás, amit az európai kézilabdában különösebben gyakran megcsodálhatunk. Ennek oka az, hogy a selejtezőkben vagy a döntőben általában mindketten ugyanabban a kasszában vannak, ezért nem lehet őket egymás ellen sorsolni. Ezért volt eddig csak két párharc a két csapat között.

A két találkozóra az Euro 2016 selejtezőjében került sor. Az első, montenegrói találkozót a hazaiak nyerték meg szűk 25-24-re, de a szigetországiak 2015 júniusában visszavágtak. Izland 34:22-re nyert saját csarnokában, azaz a két nemzet közvetlen összehasonlításban is kiegyenlített.

Montenegró – Izland tipp

Az

Montenegro nagyon jól mutatkozott be ezen az Európa-bajnokságon. A hab a tortán most az ötödik helyért folyó mérkőzés lenne. Ehhez azonban szerdán győzelemre lenne szükség. De a montenegróiak már most is történelmük legjobb Európa-bajnoki döntőjét vívták. A különböző fogadóirodák nem hisznek abban, hogy ennél magasabbra tudnak menni.

Izlandnak mindenképpen győzelemre van szüksége, hogy legalább az elődöntőben reménykedhessen. Az eddigi teljesítményük alapján ez szerdán a számos hiányzó ellenére mindenképpen lehetséges lesz. Az észak-európaiak győzelmére fogadni valószínűleg Montenegró és Izland között lehet, bár elképzelhető, hogy szoros lesz

Zoran Roganovic csapata ismét mindent belead, és megpróbál önmagán túlmutatni. Ezért szoros mérkőzésre számítunk, amely talán csak a záró szakaszban dől el. Ezért fogadási oddsot kínálunk a montenegróiak hendikepes győzelmére (+3,5) a Montenegró – Izland

mérkőzésen.

Lascia un commento